Behang schilderen, wat te doen?

Veel mensen vinden het fijn om behang schilderen te realiseren. Op deze manier kunnen ze snel hun interieur een nieuwe, frisse look geven. Ook is het gewoon leuk om behang te hebben in de kleur die jij graag wil. Maar kan je behang eigenlijk wel verven?

Welk soort behang heb je?

Of je behang te verven is, hangt erg af van welk soort behang je hebt. Verschillende soorten behang hebben verschillende antwoorden op de vraag. Papieren behang is bijvoorbeeld vaak niet te verven, door de lijm die er mee is vastgemaakt. Gelukkig is glasvezelvliesbehang wel te verven, en laat dat nu net zijn wat ik heb gedaan.

Een hele klus

Ik besloot mijn muur te verven zodat het interieur wat zou opfrissen. Ik had voor de kleur mintgroen gekozen. Ik was altijd al erg blij met mijn glasvezelbehang, maar wilde nu toch eens een frisse wind over mijn muur heen. Het verven was wel een lastige klus, maar gelukkig waren er veel familie en vrienden die kwamen helpen en was het zo gepiept. Ik ben erg blij dat mijn behang wel gewoon verfbaar was, ik moet er niet aan denken dat ik bijvoorbeeld papierbehang had gehad en daardoor mijn muur nu nog saai, wit was geweest.